nieuws

19 jun 2011, 14:02

Het Groninger Landschap opent rondwandeling rondom Buitenplaats Reitdiep

Stichting Het Groninger Landschap neemt op donderdag 23 juni 2011 de rondwandeling bij haar bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep officieel in gebruik. Het Groninger landschap heeft vorig jaar haar bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep aan de Wolddijk 103 in Groningen (Noorderhoogebrug) mogen openen. Inmiddels is er hard gewerkt aan de totstandkoming van een rondwandeling bij het bezoekerscentrum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze rondwandeling start bij het bezoekerscentrum of in het dorp Noorderhoogebrug en loopt deels door de omliggende weilanden. Wandelaars moeten op twee locaties een brede watergang over door middel van een loopbrug. In verband met het aanwezige vee en de weidevogeldoelstelling zijn honden helaas niet toegestaan.
De wandelroute is ongeveer 2,5 kilometer lang en is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Regio Groningen-Assen

Officiële ingebruikname rondwandeling


De officiële ingebruikname zal plaatsvinden op 23 juni aanstaande om 15.00 uur en wordt verricht door mevrouw Tonny van Moorsel, voorzitter Stichting Dorpshuis Noorderhoogebrug en mevrouw Rita G. Jansen, directeur van Het Groninger Landschap.
Deze opening zal op een ludieke manier een vervolg krijgen in samenwerking met Alina Kiers en Marieke Klooster van de cabaretformatie Vrouw Holland.