nieuws

22 jan 2003, 00:12

’Het GIC-Forum leeft als nooit tevoren’; Euroborg broodnodig voor Groningen

Geachte redactie, met betrekking tot jullie gestarte discussie omtrent de Euroborg, moest onderstaande reactie mij toch even van het hart. Jullie hebben gezien de vele reacties op dit onderwerp weer een gevoelige snaar bij menig Stadjer en Ommelander weten te raken. Het GIC-Forum leeft als nooit te voren. Zeer goed!! Hieronder volgt mijn visie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Beste Stadjers, Ommelanders en Drenthen: het is heel simpel, de Euroborg wordt gebruikt als aanjager om veel grotere en diverse economische impulsen aan geheel Groningen en Drenthe te brengen. Zonder Euroborg komt er geen NS Station, geen Noorderpoortcollege,geen groot Geove-kantoor, geen giga Jumbo supermarkt, geen vermaakindustrie als een casino, etc., etc. De Euroborg is dus bedoeld om als trekker diverse economische ontwikkelingen op gang te brengen t.b.v. een geheel nieuw bedrijvenpark. Logisch om hiervoor een voetbalstadion als vertrekpunt te nemen.
Voetbal 'an sich' heeft uitstraling en prestige met al zijn media-exposure en bijbehorende netwerken. Een nieuw voetbalstadion van deels geleend geld van B&W, geeft het vertrouwen in de toekomst aan van de gemeente Groningen en kan in haar kielzog heel wat andere activiteiten vlot trekken. Daarnaast kan geen Groninger Museum, Martinitoren of Peerd van Ome Loeks op tegen het prestige dat afstraalt van een in de top van de Eredivisie meedraaiend FC Grun`n!! Er is geen betere reclame voor Stad & Ommeland denkbaar. Kijk naar Singapore en Maleisië, daar wordt zelfs nu nog de naam van FC Groningen regelmatig genoemd in kranten en op TV, omdat in een vorige groen-witte toptijd Fandi Ahmad voor de FC uitkwam. Hoe zei Vondel het ook al weer: "uw naam zingt alleen rond, indien gij voorspoed en succes hebt!"