nieuws

20 mrt 2003, 00:12

Het gaat goed met de werkgelegenheid in Groningen

De werkgelegenheid in de provincie Groningen is vorig jaar gestegen met twee procent. Dat heeft de provincie woensdag bekendgemaakt. Gedeputeerde J. Boertjens van Economische Zaken stelt zeer tevreden te zijn met dit resultaat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met een groeipercentage van 3,7 procent en een aandeel van 87 procent in de provinciale werkgelegenheid blijft de gemeente Groningen de belangrijkste banenmotor voor de provincie Groningen. 82 Procent van de provinciale werkgelegenheid bestaat uit fulltime banen. Het aandeel van mennen in de totale werkgelegenheid (52 procent) is nog altijd groter dan het aandeel vrouwen, maar loopt wel licht terug. Er zijn vooral veel parttime banen voor vrouwen bijgekomen: op deze manier wordt hen weer een kans geboden uiteindelijk door te stromen naar een fulltime baan.
De sectoren die in Groningen de meeste groei boden zijn de gezondheids- en welzijnssector, de zakelijke dienstverlening en de ICT-sector. De provincie wil de komende jaren vooral de achtergebleven industriƫle sector meer gaan stimuleren. Vooral op het platteland zijn industrie en landbouw overigens wel de sectoren die de meeste banen leveren.