nieuws

13 jul 2000, 00:12

Hereplein moet eerste interactieve plein van Nederland worden

Stichting De School, programmeurs van zowel het Tschumipaviljoen aan het Hereplein als de Koolhaas-busstop aan het Emmaplein, heeft plannen ontwikkeld voor de herinrichting van het Hereplein. Zij heeft daarvoor het stedenbouwkundig bureau Juurlink & Geluk uit Rotterdam benaderd om deze ideeën verder uit te werken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Herinrichting In het kader van de herinrichting van het Hereplein kreeg stichting De School van de gemeenteraad de gelegenheid om haar ideeën, in de vorm van een concreet plan, kenbaar te maken. Om de vormgeving van die plannen te financieren heeft De School het ICT bedrijf Penta Scope, dat zich richt op het implementeren van veranderingen bij top 300 klanten, bereid gevonden te participeren in het ontwikkelen van haar ideeën. ICT vestibule
Nog dit jaar wordt begonnen met de herinrichting van het Hereplein. Als gebruiker van het Tschumipaviljoen presenteert De School plannen om van het Hereplein een interactieve ruimte te maken. Binnen de huidige ontwikkelingen, waarin Groningen zich wil profileren als ICT-stad, zal het Hereplein een visitekaartje worden van de stad. Activiteiten De School is al geruime tijd actief op het gebied van nieuwe mediacultuur. Zij program- meert en verzorgt nieuwe media-installaties/producties in de openbare ruimte. Zowel het Tschumipaviljoen op het Hereplein, als de Koolhaasbusstop op het Emmaplein vallen onder haar verantwoordelijkheid. De activiteiten van De School zijn inmiddels opgenomen als specifieke voorziening in de cultuurnota 2000-2003 van de gemeente Groningen. Ook ontvangt De School subsidie van de provincie Groningen en rijksgelden van de Mondriaan Stichting.