nieuws

08 aug 2011, 11:11

Hennepkwekerij veroorzaakt woningbrand

Het telen van hennep kan minder winstgevend zijn dan wel eens wordt gedacht. Dat ontdekte dit weekend ook een bewoner van een pand in het Groningse Ten Post.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij politie en brandweer kwam zondagmiddag een melding binnen van een woningbrand aan de Rijksweg in Ten Post. De bewoners konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen en de brandweer had het vuur snel onder controle.

Bij de nacontrole werd in de woning een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 100 tot 150 planten. In diezelfde ruimte is de brand begonnen. De technische recherche doet vandaag onderzoek naar de exacte oorzaak van de brand. De bewoners moeten zich binnenkort op het politiebureau melden voor een verklaring.

Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. De kans op brand is aanzienlijk. Ook water-, geluids- en stankoverlast zijn vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.