nieuws

28 jan 2002, 00:12

Henk Wijngaard per ongeluk in landelijke politiek

Henk Wijngaard zegt per ongeluk op de landelijke groslijst van Leefbaar Nederland te zijn beland. De in Emmen wonende zanger had het inschrijvingsformulier verkeerd ingevuld: ,,Ik ben nooit goed geweest met formulieren.”

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Henk Wijngaard wilde zich eigenlijk als lid en kandidaat voor de Emmer gemeenteraad opgeven, maar tekende als tweede kamerkandidaat voor het kiesdistrict Assen. Hij heeft dit afgelopen week aan de regionale kiescommissie gemeld. ,,Ik wilde nooit de kamer in, maar hoop wel dat mijn bekendheid Leefbaar Nederland meer zetels zal geven”, aldus Wijngaard. De zanger zegt zich bij Leefbaar Nederland te hebben aangesloten ‘uit angst voor de afbraak van de samenleving’ en om de ‘arrogantie’ van de Hilversumse dj’s aan de orde te stellen.
Campagneleider Kay van de Linde van Leefbaar Nederland begrijpt de keuze van Wijngaard om zich niet meer kandidaat te stellen. Hij sluit niet uit dat de partij in de verkiezingscampagne nog een beroep zal doen op de stem van de Nederlandse truckers. Dit weekend komen alle regiovertegenwoordigers bij het Hilversumse partijkantoor langs om verslag te doen van hun gesprekken met de kandidaten. Op 10 maart zal het verkiezingscongres van Leefbaar Nederland de definitieve kandidatenlijst vaststellen.