nieuws

12 nov 2001, 00:12

Henk Koop, ‘Keizer van Groningen’, door SP al eerder beschuldigd

Henk Koop die wel de ‘Keizer van Groningen ‘ wordt genoemd, heeft zich steeds heeft omringd met invloedrijke personen eerder werkzaam in de politiek en het zakenleven. Zijn invloed in Groningen lijkt daardoor ongekend groot. Rond Koop heeft bijvoorbeeld volgens de Socialistisch Partij in Groningen altijd een zweem van onbetrouwbaarheid gehangen. Dat staat vandaag in een profiel over Henk Koop in het Nieuwsblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het artikel in het Nieuwsblad gebeurt er nu met Henk Koop, directeur/eigenaar van de bij bouwfraude betrokken Koop Holding in Groningen, datgene wat hij altijd zo ver mogelijk van zich wilde houden: middenin de publiciteit staan. Van openheid en (journalistieke) aandacht moest Koop nooit iets hebben, aldus het artikel. ‘Hij regeerde vanuit zijn residentie Huize Gelria aan de Verlengde Hereweg in Groningen met harde hand en hield nieuwsgierigen op grote afstand. Misschien had hij geen enkele behoeft om zijn uitdijend bouw- en aannemersconcern naar buiten te promoten, misschien was het uit vrees dat openheid bepaalde zaken die het daglicht niet helemaal kunnen verdragen naar boven zouden brengen.
Rond Koop heeft bijvoorbeeld volgens de Socialistisch Partij in Groningen altijd een zweem van onbetrouwbaarheid gehangen. Dat heeft alles te maken met zijn manier van zakendoen, zijn succes en de daarbij behorende afgunst bij anderen, maar ook met de mensen die hij om zich heen verzamelde als bijvoorbeeld een voormalig gedeputeerde van Groningen, een bankdirecteur en een hoge belastingambtenaar’.