nieuws

30 okt 2002, 00:12

HBO-raad genomineerd voor ‘Nijsprijs’

De Groninger Studentenbond (GSb) heeft de HBO-raad genomineerd als eerste kandidaat voor de Nijsprijs, de prijs voor de organisatie of persoon die staatssecretaris Nijs ‘het meest vakkundig naar de loef steekt’. De Nijsprijs is derhalve niet bedoeld als opsteker. De HBO-raad zou studenten financieel willen pakken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘’Naamgever van de prijs is Annette Nijs, de staatssecretaris van Onderwijs. De GSb heeft haar naam verbonden aan deze prijs, omdat ze staat voor bezuinigingen, maatregelen en ideeën die het hoger onderwijs zeker niet ten goede komen’’, menen de studenten. De HBO-raad stelde vorige maand dat aangekondigde bezuinigingen op studenten moeten worden afgewenteld. De GSB vreest dat daardoor het collegegeld met vijfhonderd euro per jaar duurder zal worden. ‘’Dit zal ongetwijfeld ten koste gaan van het onderwijs’’.
‘’Als het collegegeld nog veel hoger zal worden, bestaat de kans dat scholieren besluiten niet meer te gaan studeren omdat het te duur is. Dan wordt studeren wederom een elitezaak!’’, aldus GSb-woordvoerster Merel Stolk.