nieuws

26 okt 2002, 00:12

Haydn Muziek Festival voor de 10e keer in Groningen ( 26 oktober)

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2002 is in het Noord-Nederlands Conservatorium in Groningen weer het Haydn Muziek Festival. Op dit zeer toegankelijke en ontspannen festival voor kinderen van de basisschoolleeftijd doen wederom veel kinderen (ruim 80) mee. Ieder jaar blijkt weer dat er niet genoeg plaatsen zijn voor alle kinderen die zich opgeven; zo groot is de belangstelling.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zondag 27 oktober vanaf 16:00 uur is de finale. Na een optreden van het Festivalorkest, dat voor deze gelegenheid speciaal is samengesteld, zullen de prijzen worden uitgereikt. Door het organiseren van het Haydn Muziek Festival worden jonge kinderen op een heel ongedwongen en prettige wijze gestimuleerd in het verbeteren van hun eigen muzikale kwaliteiten. Het Haydn Muziek Festival is geen wedstrijd, maar een uitgelezen mogelijkheid voor jonge kinderen om hun muziek aan een echt publiek ten gehore te brengen en bovendien te worden beoordeeld door een echte jury. Tijdens het weekend kunnen de kinderen ook nog samenspelen en optreden met andere kinderen, door mee te doen aan het Festivalorkest. Op 9 en 10 november zal de het Haydn Muziek Festival van de regio Duitsland plaatsvinden, in de Musikschule in Aurich (Duitsland) . Naast Duitse deelnemers doen hieraan ook Nederlandse kinderen mee. Door uitbreiding van het HMF naar Duitsland worden kinderen in staat gesteld samen te spelen met kinderen uit verschillende culturen, hetgeen nog weer een extra verrijking oplevert.
De aanmelding voor het HMF geschiedt via een groot aantal muziekscholen, particuliere instellingen en muziekdocenten. Getuige het succes van voorgaande jaren rekenen wij erop dat het festival weer een prettig en tegelijk zeer stimulerend evenement zal zijn voor alle deelnemers, maar ook voor het aanwezige publiek, docenten en de jury.