nieuws

18 mei 2011, 16:04

Baflo: omgekomen agent Dick Haveman werd dodelijk geraakt in schouder

De politieagent Dick Haveman die op woensdagavond 13 april met zijn eigen dienstwapen werd doodgeschoten in het Groningse dorp Baflo, is een keer in zijn gezicht en een keer in zijn schouder geraakt. Het schot in de schouder raakte een slagader en was dodelijk. Dat maakten politie en justitie in Groningen woensdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aan de schietpartij ging een worsteling tussen de agent en de verdachte, een 25-jarige uitgeprocedeerde asielzoeker, vooraf. Even daarvoor had de man zijn 29-jarige vriendin in haar appartement in Baflo om het leven gebracht door een brandblusser op haar hoofd te slaan.

Tijdens zijn vlucht vuurde de man ook op een 72-jarige omwonende, die door de schotenwisseling was gealarmeerd. De man werd in zijn been geraakt.

Andere agenten die inmiddels waren gearriveerd, sommeerden de verdachte het wapen neer te leggen. Toen hij dat weigerde, is op hem geschoten. Toch slaagde de man erin zijn toevlucht te zoeken in een politieauto. Die is vervolgens door de politie onder vuur genomen. Daarbij zijn dertig schoten gelost. De verdachte werd vijf keer geraakt.