nieuws

19 dec 2001, 00:12

Harry Pottersfeer in oost-Groningen dankzij nieuwe tover-route

De provincie Groningen heeft er een nieuwe kinderattractie bij. Dankzij een nieuwe sprookjesroute in Muntendam hoeven kinderen niet meer helemaal naar Engeland te reizen om in een toverachtige Harry Pottersfeer te belanden. Zij kunnen in een avontuurlijke route spannende ervaringen opdoen in het Milieucentrum De Heemtuin.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tovenaar van de toekomst worden dat kan nu op De Heemtuin in Muntendam. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er op De Heemtuin een spannend toverpad uitgezet. Gewapend met toverhoed en een tovertas vol gereedschap kan een groot aantal opdrachten worden gedaan. Als de opdrachten goed worden uitgevoerd wordt Hannes geholpen een jongetje dat vroeger in het klooster woonde. Toen Hannes z’n zusje redde die in het veen was weggezakt, werd hijzelf door het veen ‘opgeslokt’ en kwam in een toverwereld terecht. 300 jaar lang ging Hannes naar de toverschool en toen wist hij hoe de wereld schoon en groen kan blijven. Hij werd bevorderd tot tovenaar van de toekomst. Hannes heeft brieven geschreven aan de kinderen die het Toverpad komen doen. Als zij die brieven lezen en de toveropdrachten doen die erbij horen kunnen de kinderen ook tovenaar van de toekomst worden. Dat gaat niet zo maar. Er moet onder andere worden gevlogen op een bezemsteel, licht gehaald uit aardappels, een geheime spreuk moet worden opgelost en hoeden moeten de lucht in worden geschoten. Ook helpt het kind de waternimf dansen.
Elk seizoen is er een nieuw toverpad. Heeft het kind vier stickers, dan krijgt het een tovenaarsdiploma. Het toverpad vindt buiten plaats. Geknutseld kan er echter worden in de Russische koepeltent met muren van stro die apart voor dit Toverpad is gebouwd. Het Toverpad kan vanaf 22-12-2001 elke dag worden gedaan van 10 uur tot 17.30 uur, behalve op de eerste kerstdag en op nieuwjaarsdag. Hongerige tovenaars die Tover stamppot willen eten moeten even bellen (0598 – 632770), zodat er voor hen wordt gekookt. Als het weer tijdens het toveren buiten wat tegenvalt kunnen kinderen schuilen in het bezoekerscentrum en ondertussen de opdrachten van de Kerkuilen tentoonstelling doen. Tovenaars moeten veel van uilen weten. Door de opdrachten uit te voeren die bij deze tentoonstelling horen kruip je in de huid van de kerkuil. Het Toverpad kost Euro 3,40. De Toverstamppot is Euro 5,70. Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt Marjon Edzes 06 -14440330 Natuur en Milieu Centrum De Heemtuin, Nieuweweg 127, 9649 AD Muntendam 0598 – 632770 - www.heemtuin.org - info@heemtuin.org