Nieuws

Harense gemeenteraadsleden worden raar van 'spiegeleffect'

Raadsleden in Haren krijgen tijdens vergaderingen last van misselijkheid en duizeligheid omdat er een ongewenst lachspiegeleffect optreedt in de gebogen ramen van de raadzaal als er kunstlicht op schijnt. Dat bleek afgelopen week bij de eerste vergadering in het nieuwe gemeentehuis. Het probleem is donderdag door de gemeente erkend. Raadsleden in Haren krijgen tijdens vergaderingen last van misselijkheid en duizeligheid omdat er een ongewenst lachspiegeleffect optreedt in de gebogen ramen van de raadzaal als er kunstlicht op schijnt. Dat bleek afgelopen week bij de eerste vergadering in het nieuwe gemeentehuis. Het probleem is donderdag door de gemeente erkend. Raadsleden in Haren krijgen tijdens vergaderingen last van misselijkheid en duizeligheid omdat er een ongewenst lachspiegeleffect optreedt in de gebogen ramen van de raadzaal als er kunstlicht op schijnt. Dat bleek afgelopen week bij de eerste vergadering in het nieuwe gemeentehuis. Het probleem is donderdag door de gemeente erkend.


Leestijd: 1 minuut

Volgens raadslid Mariska Sloot van de partij Gezond Verstand is het ,,alsof je door een bril kijkt die verkeerd op je ogen is afgesteld”. Vijf van de zeventien raadsleden zitten recht tegenover de glaswand en hebben er volgens haar last van.

Een woordvoerster van de gemeente liet weten dat ze gaan onderzoeken of het probleem tijdens de bouw had kunnen worden voorzien en of er een oplossing mogelijk is. Vanaf het voorjaar zou de gemeenteraad geen last meer moeten hebben van de nadelige spiegeling omdat het dan buiten langer licht is. Tot die tijd wordt er vergaderd met dichte gordijnen.

Het gemeentehuis van Haren is nog maar net in gebruik. Het gebouw moet transparantie uitstralen. Vanaf de straat kan iedereen de burgemeester in zijn werkkamer zien zitten.