nieuws

09 okt 2012, 10:10

Haren zet slim apparaatje in tegen snelheidsduivels

De gemeente Haren gaat gebruik maken van een zogenaamde Snelheid Informatie Display (SID) om het snelheidsgedrag van automobilisten in de gemeente te op lsitige wijze te beïnvloeden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De aanschaf van de SID is een wens van veel inwoners in de gemeente die zich ergeren aan hardrijders in de dorpen.

In de dorpen Haren, Noordlaren, Onnen en Glimmen heeft de gemeente bijeenkomsten georganiseerd voor bewoners als input voor het nieuwe Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan.Tijdens deze bijeenkomsten kwam de wens naar voren om via een digitaal display de weggebruiker te wijzen op de gereden snelheid. Ook vanuit de raad kwamen deze signalen.

Het Display heeft een ingebouwde radar die in staat is om met zeer grote nauwkeurigheid de snelheid van een voertuig vast te stellen. De gemeten snelheid wordt weergegeven op een 2-cijferig display. De ervaring met deze apparatuur op andere plekken is positief wat betreft het snelheidsgedrag. Wel treedt er na enige tijd een zekere gewenning op. Het Display verwisselt daarom 3 á 4 keer per jaar van locatie.

De eerste locatie is de Rijksstraatweg in Glimmen. In overleg met Plaatselijk Belang Glimmen is een plek ter hoogte van het Quintusbos bepaald.

Wethouder Berends neemt het Display op vrijdag 19 oktober om 16.00 uur officieel in gebruik.