nieuws

21 sep 2012, 11:11

Haren wereldnieuws met Projectx

Het Facebookfeestje in Haren is wereldnieuws geworden: ook de internationale pers is er nu op gedoken. Allerlei cameraploegen lopen vanmorgen door Haren. Maar ondertussen zijn er nu ook al velen die denken dat het vanavond allemaal met een sisser gaat aflopen, en dat projectx in Haren beperkt blijft tot een digitaal feestje. Op Twitter worden nog wel veel grappen gemaakt over het Facebookfeestje.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wereldpers
"De politie in een slaperig plaatsje in Nederland maakt zich op voor een invasie van feestgangers'', meldt The Star online donderdagavond.


Nachtkaars


Wat de nachtkaars betreft meldt journalist Chris Klomp: " Ik voorspel dat we vrijdag met 35 journalisten en drie buurtagenten staan te blauwbekken. Maar we hebben r zin in!’

Grapjes


Er zijn ook veel tweets met grappen over Haren.


Zo meldt NS Miscommunicatie‏@ : ‘Om de onverwachts grote groep reizigers richting #ProjectX af te schrikken overwegen wij de inzet van Nick&Simon op station #Haren.’’

En een dichterlijk persoon meldt: ‘Er was 'ns een meisje in #Haren, dat wilde opvallend verjaren. Ze plaatste 'n linkje maar miste 'n vinkje, en heel Haren zat op de blaren!"

Weinig publiek


Het zou best eens kunnen dat er weinig mensen op af komen. Via de sociale media is nu wel uitvoerig gemeld dat de gemeente de woning en ook de weg hebben afgesloten. Ook zal publiek naar een totaal ander veld geleid worden.


Tenzij mensen het een prettig vooruitzicht vinden om vanavond op een grasveldje in Haren in de kou te staan blauwbekken, lijkt het voorstelbaar dat er veel minder mensen naar Haren zullen komen dan gevreesd.

Haren houdt in elk geval z’n hart vast, maar niet uitgesloten is dat het allemaal wel met een sisser afloopt en vanaf morgen kunnen de sociale media-gebruikers in Nederland zich opmaken voor de volgende hype.