nieuws

18 apr 2018, 09:09

Haren wél bij Groningen: meerderheid Tweede Kamer lijkt voor fusie

Haren wél bij Groningen: meerderheid Tweede Kamer lijkt voor fusie

Het is nog niet hélemaal rond, want er moet volgende week nog een officiële stemming komen. Maar er lijkt toch wel een meerderheid in de Tweede Kamer voor een fusie tussen Haren en Groningen. Dit tot grote teleurstelling van een deel van de gemeentepolitiek in Haren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat bleek gisteravond tijdens het herindelingsdebat in de Tweede kamer.

 

Van een deel van de politieke partijen waren de standpunten al vóór het debat begon bekend. VVD, GroenLinks en PvdA hadden al laten weten in te stemmen met de herindeling. En vervolgens spraken gaven ook D66 en ChristenUnie steun aan de fusieplannen tijdens het debat.

 

Volgens D66 bijvoorbeeld schalen andere gemeenten op. Als Haren dan in z'n eentje overblijft dan ziet die partij niet in dat het goed gaat met Haren.

 

Alleen het standpunt van het CDA was niet geheel helder. Mogelijk dat om die reden diverse media, waaronder nu.nl, vanmorgen meldden dat een meerderheid in de Tweede Kamer tégen herindeling is. De fractie van het CDA zei namelijk nog te twijfelen over de kwestie.

 

Daar staat tegenover dat de ChristenUnie voorstander is van herindeling, en dat de stemmen van het CDA niet nodig zijn om een meerderheid te krijgen in de Tweede Kamer vóór herindeling.

 

Volgende week is alles klip en klaar, want dan is de officiële stemming.