nieuws

14 jan 2002, 00:12

Hanzehogeschool reikt prijs uit aan meest mobiele medewerker

Roel Hoving, docent aan de afdeling Informatie en Communicatie, ontvangt maandag 14 januari de prijs voor de meest mobiele medewerker van de Hanzehogeschool Groningen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2270,- (fl. 5000,-) en is in het leven geroepen om mobiliteit te belonen en te stimuleren. Het geldbedrag komt voort uit de landelijke Employability Award die de Hanzehogeschool begin 2001 heeft gewonnen met haar Project Mobiliteit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In totaal waren er 36 kandidaten voor de mobiliteitsprijs. Docent Roel Hoving werd gekozen omdat hij aan de beide gestelde criteria voldeed: een verandering in aanstelling en een verandering in denken. Roel Hoving is het afgelopen jaar een dag minder per week gaan les geven om te gaan werken aan een toekomst naast zijn baan bij de Hanzehogeschool. Het was zijn droom om een eigen bedrijf te beginnen gespecialiseerd in het bouwen van zogeheten “follies”. Een folly is een nutteloos bouwsel met een grapje, iets tussen kunst en onzin, dat dient om de tuin te sieren.
De jury prijst Roel Hoving omdat hij ervoor heeft gekozen een droom te gaan verwerkelijken: jezelf kennen en serieus nemen is daarvoor noodzakelijk en dat sluit helemaal aan bij de mobiliteitsgedachte. Verder heeft hij ervoor gekozen zichzelf in de gehele breedte van zijn kunnen te bekijken en vaardigheden te gaan benutten die binnen het onderwijs deels onbenut blijven.