nieuws

11 okt 2009, 20:08

Hanzehogeschool Groningen naar China: project met milieuvriendelijke innovaties en uitwisseling ecologische studenten

Op 26 oktober zal de Hanzehogeschool Groningen het startsein geven voor haar 4e China project. In samenwerking met Nankai universiteit in Tianjin, zullen internationale studenten samenkomen om communicatie strategieën te ontwikkelen en advies uitbrengen aan zeven deelnemende bedrijven. Speciaal aan deze editie van het China project is de centrale rol van milieuvriendelijk ondernemen. Vijf Nederlandse bedrijven doen mee aan het project met milieuvriendelijke innovaties, klaar om de Chinese markt te betreden. Voor de eerste keer doen er ook twee Chinese bedrijven mee aan het project. Deze contacten zijn begin dit jaar tot stand gekomen dankzij hulp van een communicatie studente uit Groningen. De interesses van de Chinese bedrijven gaan uit naar het betreden van de Nederlandse markt als een springplank naar de Europese markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met de slagzin “Een met de natuur in uw tuin” promoot het bedrijf Binnema Natuurprodukten haar groene concept – het produceren van hoge kwaliteitsmeubelstukken gemaakt uit oud hout dat op een vernieuwende wijze hergebruikt word. Het bedrijf beloofd verantwoord gebruik van hout en laat zien dat unieke en moderne meubelstukken niet schadelijk hoeven te zijn voor het milieu. Studenten van de Hanzehogeschool hebben de taak om hout leveranciers te vinden in China en Binnema Natuurprodukten de kans te geven haar productielijn uit te breiden.

Het Chinese bedrijf Vogue Jazz kan ook gezien worden als milieuverantwoord bedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in scooters die rijden op elektriciteit. Met de hulp van dit project wil Vogue Jazz aandacht vragen voor duurzame energie. Daarom organiseert Vogue Jazz, samen met Hanzehogeschool Groningen, een rondreis per elektronische motorfiets, waar 12 studenten van Chinese en Europese achtergronden samen milieubewustheid promoten tijdens een 6 daagse rondreis door China.