nieuws

14 apr 2010, 10:10

Hanzehogeschool Groningen houdt ’virtuele open dag’

De Hanzehogeschool heeft een nieuwe manier gevonden om druk bezette jonge mensen de gelegenheid te geven kennis te maken met deze school: een virtuele open dag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Scholieren en hun ouders zijn vaak drukbezette mensen. Daarom kan het bezoeken van een Open Dag om de mogelijkheden voor een nieuwe studie te onderzoeken, even nét niet uitkomen. Om toch te kunnen laten zien welke studiemogelijkheden de Hanzehogeschool Groningen heeft, is er vanaf nu een site in de lucht met een Virtuele Open Dag: www.opendaghanze.nl. Deze site laat studenten in spé (en hun ouders) proeven van de hogeschool, de opleidingen, de campus en het studentenleven in Groningen.

Op de site van de Virtuele Open Dag kan driedimensionaal 360° in het rond gekeken worden. De Hanzehogeschool Groningen is de eerste Nederlandse hogeschool die aspirant-studenten de mogelijkheid geeft om op deze manier op elk willekeurig moment de door hen gewenste informatie te krijgen.
Op www.opendaghanze.nl kun je via beelden van diverse locaties, zoals het HanzeForum, de ZernikeCampus en de Grote Markt om je heen kijken. Door op afbeeldingen te klikken vind je meer informatie over de diverse onderdelen van de hogeschool. Er wordt vooral gebruik gemaakt van film, beeld en geluid.

Naast de informatie over de opleidingen en alles wat daarbij hoort, zijn er ook tips om goedkoop uit eten te gaan, staan de tien leukste plekjes van Groningen op een rijtje en is er informatie te vinden over wonen, werken, sporten en uitgaan in de stad.

De site zal steeds meer worden uitgebreid: zo komt er bijvoorbeeld binnenkort een aparte omgeving voor mbo-ers.