nieuws

06 feb 2003, 00:12

Hanzehogeschool gastheer Europese onderwijsconferentie

Van 12 tot 16 februari is de Hanzehogeschool Groningen gastheer van de jaarlijkse Conference van het European Teacher Education Network.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

ETEN is een internationaal netwerk voor lerarenopleidingen, waarin 24 Europese en 7 Amerikaanse instellingen participeren. Drs. Kees Vreugdenhil opent de bijeenkomst op donderdag 13 februari om 16.30 uur in Meerwold. Hij wordt hierin bijgestaan door de popgroep The Gathering in een unplugged setting.
Het European Teacher Education Network komt jaarlijks bijeen om te praten over internationale samenwerking in de vorm van bijvoorbeeld uitwisselingen van staf en studenten op het gebied van studie, stages en opleidingsexpertise en -research. Sinds kort is het netwerk ook opengesteld voor andere instellingen op het terrein van opvoeding en onderwijs, zoals bestuursorganisaties en onderwijsbegeleidingsdiensten. Dit keer houdt ETEN zich naast planningsvergaderingen bezig met actuele opleidingsthema's, zoals technologische ontwikkelingen, kwaliteitscontrole en assesment, internationalisering en educatie in de grote steden. Er worden ongeveer 180 deelnemers verwacht. De locatie voor dit gedeelte van de bijeenkomst is Conferentie Centrum Meerwold.
Natuurlijk wordt er ook ruimschoots aandacht besteed aan sociaal- culturele evenmenten. Zo is er bijvoorbeeld op vrijdag 14 februari een concert door het Noordelijk Bachconsort met werken van Bach in de Martinikerk. Meer informatie over het gedetailleerde programma van de conferentie is te vinden op internet: www.eten-online.org.