nieuws

05 sep 2002, 00:12

Hans Wiegel moet ondernemers naar internet lokken

VVD-prominent en vriend der Nederlandse ondernemers Hans Wiegel gaat in een serie van tien spotjes voor de landelijke radio proberen ondernemers voor internet te winnen. Vanaf donderdag zijn spotjes te horen op Radio 1, 2, en 3 waarin de liberale veteraan het laatste kwart ondernemers die het internet nog niet gebruikt, om bijvoorbeeld personeel te vinden, op het digitale spoor probeert te brengen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De commercials moeten bedrijven overhalen hun personeelsadvertenties voortaan ook op internet te zetten, in plaats van het traditionele dagblad. ,,We hebben gekozen voor een niet direct jonge en flitsende persoonlijkheid, maar iemand die juist populair is bij de doelgroep, vaak de wat oudere ondernemer’’, aldus directeur Jan-Peter Cruiming van de NationaleVacaturebank.nl, de grootste website voor vacatures in het land, die opereert vanuit Groningen.
,,Bij bedrijven zijn de directie of het hoofd personeelszaken vaak ook niet meer de jongste’’. Wiegel, tevens commissaris voor het bedrijf, zou de ideale persoon zijn deze groep alsnog over de streep te trekken.
Cruiming zet hiermee een nieuwe stap bij het veroveren van een nog groter marktaandeel op de internet-vacuturemarkt. Dit verloopt vooralsnog niet geheel zonder slag of stoot. De NationaleVacuturebank werd eerder dit jaar voor de rechter gedaagd door Wegener en PCM, die stellen dat het Groningse bedrijf stelselmatig personeelsadvertenties uit hun kranten ‘pikt’, zoals de gepikeerde mediabedrijven het noemen, en eenvoudigweg op de eigen website zet. De Groninger stelt dat hij samenvattingen uit de kranten netjes koopt en dat het overnemen van informatie uit de advertenties legaal is. Cruiming won een kort geding in Groningen, maar moet zich volgende maand nogmaals voor de rechter verantwoorden. Ditmaal in hoger beroep voor het gerechtshof in Leeuwarden.