nieuws

12 nov 2002, 00:12

Hans Matthijsse in Gulden Boek Stad Groningen

Het Gemeentebestuur van Groningen heeft besloten oud-CDA-fractievoorzitter Hans Matthijsse in te schrijven in het Gulden Boek van de gemeente Groningen. De heer Matthijsse heeft zich gedurende tientallen jaren verdienstelijk gemaakt voor de stad en haar inwoners.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf 1966 was hij raadslid voor de CHU en later voor het CDA. Van 1978 tot 1990 was hij fractievoorzitter van deze partij. Hij maakte tot 1990 deel uit van de gemeenteraad van Groningen.
Behalve het raadslidmaatschap heeft de heer Matthijsse zich op bijzondere en speciale wijze ingezet in vele bestuursfuncties in de volle breedte van de Groninger samenleving, naast zijn werk als directeur van de Coöperatieve Land- en Tuinbouwveiling Groningen en omstreken.
Zo was hij voorzitter van de Commerciële Club Groningen (van 1971 tot 1987), voorzitter van de Stichting Studenten Huisvesting en president commissaris van Hotel Restaurant ‘Weeva’. Daarnaast zette Matthijsse zich met ongekende energie in voor de verkeersveiligheid (3VO), het Bevrijdingsbos en de viering van 5 mei, de Hervormde Gemeente Groningen, de Openbare Bibliotheek en realisering van het Indië Monument. Ook niet onvermeld mag blijven dat hij emotionele ontmoetingen organiseerde met de Canadese bevrijders van Groningen.