nieuws

14 jan 2009, 21:09

Hamburg en Groningen gaan samenwerken in ‘creatieve economie’

De oude Hanzesteden Hamburg en Groningen gaan samenwerken op het gebied van ‘creatieve economie’. Vandaag, donderdag 15 januari 2009 ondertekenen wethouder Economische Zaken en Cultuur Jaap Dijkstra en staatssecretaris Cultuur, Media en Sport Reinhard Stuth, een intentieverklaring voor deze samenwerking.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met de ondertekening van deze Letter of Intent constateren beide overheden dat de creatieve sector van economisch belang is en samenwerking voordelen voor beide steden biedt. Daarnaast spreken beide steden de intentie uit dat zij met hun ambtelijke organisatie de ontwikkeling van de creatieve sector willen stimuleren en dat in beide steden kennisinstellingen zijn gevestigd die hiervoor van grote waarde zijn. De Letter of Intent legt de samenwerking in acht afspraken vast. Concreet verplichten de steden zich door de ondertekening netwerken beschikbaar te stellen, uitwisselingen te faciliteren, projecten te ontwikkelen en elkaar te informeren over ontwikkelingen op het gebied van de creatieve economie.

Eurosonic is volgens een woordvoerdre van de gemeente een mooi moment om de samenwerking op het gebied van netwerken, bedrijvigheid, opleidingen en overheid vast te leggen in een ‘Letter of Intent’. Rondom de ondertekening zullen bedrijven en instellingen uit Hamburg, waaronder netwerkorganisatie ‘Hamburg@work’, en Groningen zich presenteren en met elkaar kennismaken.

Reeperbahn-festival


Groningen is ook de eerst stad waar het Hamburgse popevenement Reeperbahn-festival plaats vindt. Deze internationale showcase tijdens Eurosonic in Mutua Fides op donderdagavond geeft een voorproefje van wat Hamburg te bieden heeft.