nieuws

27 mei 2009, 20:08

Grote publieksenquête in Winschoten/Oldambt naar nieuw Cultuurhuis

In 2012 krijgt de regio Oldambt/Bellingwedde (Winschoten en omliggenden plaatsen) een nieuw Cultuurhuis, waarin theater, centrum voor de kunsten(inclusief muziekschool) en bibliotheek gehuisvest zijn. Ook zal het nieuwe Cultuurhuis onderdak bieden aan een evenementenhal en omroep. Hierdoor kunnen culturele activiteiten in de regio Oldambt/Bellingwedde nog beter op elkaar afgestemd worden.? Inwoners van de drie Oldambtgemeenten en Bellingwedde kunnen vanaf vandaag via internet stemmen op hun favoriete ontwerp voor het nieuwe Cultuurhuis. www.wijkiezen.nl Tot en met 10 juni kunnen zij hun stem uitbrengen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gisteravond presenteerden de architecten Atelier PRO en Greiner van Goor Huijten hun ontwerp aan het publiek. Zo’n 250 mensen kwamen naar de Tramwerkplaats om een eerste blik te kunnen werpen op de maquettes. Alle aanwezigen waren het erover eens dat er twee mooie ontwerpen aan de bevolking worden voorgelegd. De publieksavond werd geleid door Alina Kiers, bekend van RTV Noord. Aan het einde van de avond concludeerde zij dat het een spannende strijd belooft te worden en dat het nog lang niet zeker is welke architect het Cultuurhuis uiteindelijk mag ontwerpen.

Voor de mensen die niet aanwezig waren in de Tramwerkplaats zijn de ontwerpen gedurende de stemperiode tijdens openingsuren te bekijken in de openbare bibliotheek in Winschoten. Iedereen is van harte welkom!

De stemprocedure
Stemmen kan op twee manieren: via de speciale website www.wijkiezen.nl of via de antwoordkaart onder aan de uitnodiging. Elke kiesgerechtigde krijgt een unieke persoonlijke code, waarmee slechts één keer gestemd kan worden. De antwoordkaart kan geretourneerd worden of gedeponeerd in de stembus in de openbare bibliotheek in Winschoten.

De uitslag van de publieksenquête is bindend bij een opkomst van 20%. Wordt daaraan niet voldaan, dan kiest de gemeenteraad van Winschoten het winnend ontwerp. De winnende architect gaat vervolgens aan de slag met een definitief ontwerp.