nieuws

24 feb 2010, 15:03

Grote Markt overspoeld met actievoerende ambtenaren

Op de Grote Markt in Groningen hebben woensdagmiddag ongeveer vijfhonderd gemeenteambtenaren gedemonstreerd voor een betere cao. De ambtenaren, waaronder veel medewerkers van de milieudienst, gaven massaal gehoor aan de oproep van de vakbond Abvakabo FNV om tussen twaalf en twee uur het werk neer te leggen en zich voor het Groningse stadhuis te verzamelen. Tientallen voertuigen werden op de Grote Markt geparkeerd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De werkonderbreking was onderdeel van een landelijke estafettestaking van provincie- en gemeenteambtenaren. Met de acties hopen de bonden hun eis tot koopkrachtbehoud en een loonsverhoging van 1,5 procent kracht bij te zetten tijdens de cao-onderhandelingen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO). Deze hebben aangegeven te willen vasthouden aan de nullijn.

Tijdens de actie werd een petitie aangeboden aan de Groningse locoburgemeester Frank de Vries. Hij liet weten dat het gemeentebestuur de VNG extra gaat motiveren om over de cao in gesprek te gaan met de vakbonden.

Om twee uur hebben alle ambtenaren het werk hervat.