nieuws

20 feb 2012, 15:03

Grote Markt Groningen: Frieslandbank nu ook verpulverd

De sloopwerkzaamheden aan de Grote Markt oostzijde zijn weer een flink eind verder. De vroegere panden van de VVV en de Frieslandbank zijn nu volledig verpulverd, zoals ook te zien is op de webcam die gelinkt is op de voorpagina vande GIC. Over het verloop van de werkzaamheden meldt de gemeente:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze week wordt het laatste deel (achterzijde) gesloopt van het voormalige pand van de Frieslandbank en wordt er verder gegaan met het vergruizen van betonstukken (in kleinere stukjes verkruimelen).

Het slooppuin van beide panden wordt deze week afgevoerd. De gemeente verwacht hiervoor maximaal tachtig vrachten, verdeeld over de week, nodig te hebben.

De route voor dit sloopverkeer is: heen (stad in) door de Oosterstraat en terug (stad uit) door de Kreupelstraat en de St. Walburgstraat. Vanaf volgende week wordt gestart met de sloop van de kelders van het voormalige VVV-pand en de Frieslandbank.

Images


Vorige week is het inpandige sloopafval buij Images (hout, stoelen etc.) afgevoerd . De asbestsanering in zaal 1 is ook gereed. Deze week wordt er gestart met het verwijderen van dakpannen en sanering van het dak.

Parkeergarage


Er worden deze week vier vloerplaten verwijderd met een kleine kraan in de Nabergarage. Dit kan geluidsoverlast opleveren en zal maximaal 4 dagen duren.

Schoolstraat
Woningbouwcorporatie Lefier is nog bezig met het plaatsen van een nieuw trappenhuis bij huisnummer 2 tot en met 4. Dit omdat de huidige trapopgang in een pand zit dat in maart gesloopt gaat worden (Schoolstraat 8). Hierna zal gestart worden met de sloop van pand Schoolstraat 8.

Poelestraat


Deze week wordt begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor de sloop aan de achterzijde van de Poelestraat, er worden tijdelijke wanden geplaatst.