nieuws

04 dec 2001, 00:12

Grote Markt begint al rol te spelen in verkiezingsstrijd

De vernieuwing van de Grote Markt speelt ook een rol tijdens de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen. Die zijn pas in maart, maar langzaam maar zeker beginnen de politieke partijen verkiezingskoorts te krijgen. Eén van de onderwerpen waarover de partijen van mening verschillen vormt de vernieuwing van de Grote Markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Opmerkelijk in dit verband is dat een van de nieuwe partijen, die dus voor het eerst mee doen aan de verkiezingen in de stad Groningen, zich denkt te profileren met een standpunt over de bouw van een theater aan de Grote Markt. Die nieuwe partij is de OPPG, de Onafhankelijke Politieke Partij Groningen. Dat is een partij die nu nieuw leven wordt ingeblazen door Sjon Lammerts, die onlangs zijn lidmaatschap van Leefbaar Nederland heeft opgezegd.
Sjon Lammerts laat in een interview met het Nieuwsblad van vrijdag weten tegenstander te zijn van een theater aan de oostkant van de Grote Markt. Het is slechts één van de twee door hem genoemde programmapunten voor zijn politieke partij. Dat betekent dat de kwestie van het theater Lammerts kennelijk zo hoog zit dat hij het heeft opgenomen in het programma en dat hij verwacht daar electoraal succes meet te kunnen halen. Overigens staat Plopatou als tweede op de verkiezingslijst. Plopatou, volgens de wet B.C.A.I. Pauw van Hanswijck de Jonge geheten, is afkomstig van de VVD. Ook hij is tegen de komst van een theater aan de oostzijde van de Grote Markt.