nieuws

05 mrt 2012, 14:02

Grote Markt-architecten presenteren zich aan inwoners Groningen

Hoe komt de oostwand van de Grote Markt in Groningen er straks uit te zien? Dat is nog lang niet bekend. Maar wel kunnen inwoners van Groningen zich dinsdagavond laten informeren over de ideeën die drie geselecteerde architectenbureaus hebben.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De architecten die gaan ontwerpen voor de oostwand van de Grote Markt presenteren zichzelf namelijk op dinsdag 6 maart aan het publiek. Dat doen zij in ForumImages, Hereplein 73 in Groningen. De avond begint om 20.00 uur.

VolkerWessels Vastgoed is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van de oostwand van de Grote Markt, met uitzondering van het nieuwe pand voor studentensociëteit Vindicat.

Er wordt een nieuwe gevelwand ontwikkeld, waarbij de rooilijn 17 meter naar voren schuift, terug op de vooroorlogse plek. Hiermee wordt de Grote Markt kleiner. Een mix van functies moet zorgen voor een levendige, nieuwe oostwand.

Drie bureaus
 

Drie bureaus: Thomas Müller Ivan Reimann Architekten, Hans Kollhoff Architekten en awg architecten, vertellen 6 maart over Groningen en hun ontwerpopgave. Ook geven zij een korte presentatie van hun werk. De presentatie van de avond is in handen van stadshistoricus Beno Hofman.