nieuws

07 mei 2008, 09:09

Grote Markt 1 juni in teken van street-basketball

Zondag 1 juni staat voor de 14e keer de hele Grote Markt op z’n kop. Hoofdingrediënt van Rabo Streetball Groningen is het 3 on 3 basketball toernooi. Deelnemers zijn welkom vanaf 8 jaar. Inschrijven gaat via www.streetballgroningen.nl en kost € 25 per team, dat uit drie of vier personen bestaat. Elke deelnemer krijgt een gratis T-shirt en consumpties. Daarnaast zijn er verschillende side-events gedurende de dag die Rabo Streetball Groningen tot het grootste pleintjesbasketbalevenement van Nederland maakt. Vorig jaar waren er meer dan 500 deelnemers. Gedurende de dag waren er ongeveer 10.000 toeschouwers aanwezig. Voor de winnaars van dit toernooi zijn er mooie prijzen te winnen. Het toernooi begint rond 11.00 uur. De prijsuitreiking vindt plaats rond17.30 uur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het basketball toernooi is natuurlijk het belangrijkste event van de dag maar er zijn ook diverse side events. Op basketball gebied komen er een McDonald’s Dunk Contest, Intersport Megastore Skillz Challenge, US Wear 3 Point Shoot Out en basketball clinics onder leiding van Henk Pieterse. Vier rappers zullen tijdens een Rap Battle uitvechten wie beschikt over de beste vocal skills. Breakdancers kunnen hun kunsten vertonen in de Open Breakdance Area (van 13:00 tot 16:00). Verder beschikken we dit jaar over een Graffiti Jam van 80 meter, mede dankzij New Attraction, Montana en Converse.

De finales en enkele side events vinden op het centercourt plaats. Rond het centercourt staan twee tribunes die plaats bieden aan ruim 500 bezoekers. Een DJ zorgt de gehele dag voor bijpassende beats en het geheel wordt afgemaakt met diverse stands voor kleding (US WEAR) en gezonde voeding (Puur! Natural Food).
Inschrijven

Inschrijven kan via de website www.streetballgroningen.nl. Op dit moment zijn er al veertig basketballteams teams uit onder andere Amsterdam, Purmerend, Hoofddorp, Roden, Assen en Groningen die zich hebben aangemeld. Op de website is een overzicht te vinden van de tot dusver aangemelde teams.