nieuws

05 aug 2011, 10:10

Grote kattenverkoop in Zuidwolde

Het dierenasiel Zuidwolde organiseert op woensdagavond 10 augustus van zes tot negen uur een koopavond voor kittens en oudjes, bangerds en kwakkelkatten. Het asiel zit bommetje vol en door de zomer komen er maar weinig katten aan een nieuw baasje.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is inmiddels alweer augustus, de zomer is in volle gang, de tijd vliegt. En dat geldt volgens het asiel ook voor de kittens, die in grote getalen bij het asiel binnenkomen. Het asiel heeft het over het kittenseizoen met al haar symptomen. "Honderden kittens en we overdrijven niet, echt honderden kittens zien we onze deur binnenkomen", aldus de opvang. "De kleinste, de jongste, de ziekste en de schuwste gaan met of zonder mama naar een pleeggezin om de essentiële verzorging te kunnen krijgen die ze nodig hebben. Op het asiel zitten de kittens die oud en sterk genoeg zijn om na enting, chip, ontvlooiing en ontworming geplaatst te worden, liefst met een leuk zusje of broertje."

Aangezien onze pleeggezinnen vollopen en de plaatsing van kittens dit jaar behoorlijk tegenvalt, organiseren het asiel een koopavond. Op woensdagavond 10 augustus van 18.00 tot 21.00 komen dan ook de pleeggezinnen langs om hun pleegkittens te laten zien en een kans te geven geplaatst te worden. U zult dan ook een enorm aanbod van fantastisch leuke kittentjes aantreffen op deze koopavond. Alle kittens gaan gechipt, geënt, ontvlooid en ontwormd en met plaatsingsovereenkomst weg, inclusief de sterilisatie of castratie bij de asieldierenarts als het diertje oud genoeg is. Dit laatste is overigens verplicht, aangezien het asiel heel graag de zomertraditie van kittenoverschotten willen helpen doorbreken.

Belangstellenden kunnen terecht bij het asiel aan de Noordwolderweg 51A in Zuidwolde