nieuws

14 jan 2009, 22:10

Grote Groninger Filmquiz krijgt dit jaar een stevig gepimpte uitvoering

Livemuziek door topmuzikanten, in eigen beheer gemaakte filmpjes met Groninger acteurs en actrices, grootbeeld-projectie, frisse dames in de bediening: de Grote Groninger Filmquiz krijgt dit jaar een stevig gepimpte uitvoering. Daar past geen bedaagde zondagmiddag bij, dus gaat de filmquiz de nacht in. Vrijdag 30 januari 2009 is iedereen

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

vanaf 22.30 uur van harte welkom in het Grand Theatre, Grote Markt 35 in Groningen. Want daar presenteert het International Film Festival Rotterdam in Groningen (IFFRiG) met gepaste trots: de Grote Groninger Filmquiz Nachtshow!

De muzikanten zijn Jeroen de Jong en Herman Grimme, als duo goed voor tientallen jaren muzikale ervaring in alle denkbare muziekstijlen. Ook filmmuziek blijkt voor hen geen geheimen te kennen.
De filmpjes komen van de hand van Thijs Gloger, Gronings jongste én meest productieve filmmaker. Speciaal voor De Grote Groninger Filmquiz Nachtshow maakt hij remakes van wereldberoemde filmscènes. Maar uit welke film kwam die scène ook maar weer?

De spelregels voor de quiz zijn onveranderd: de deelnemers doen het in een team van maximaal drie personen en maken kans op de hoofdprijs: drie jaarkaarten voor Images. Zij kunnen zich opgeven via groningerfilmquiz@gmail.com of door het aanmeldformulier in De Uitloper in te leveren bij de kassa van Filmtheater Images, Poelestraat 30, Groningen.
Toeschouwers betalen drie luttele eurootjes entree waarvoor ze gegarandeerd een bijzondere nacht beleven. Samenstelling en presentatie van de quiz is in de vertrouwde handen van Luuk Verpaalen.

Vrijdag 30 januari 2009, 22.30 uur
Benedenzaal Grand Theatre, Grote Markt 35, Groningen
Entree: Kaarten tot een half uur voor aanvang à 3 euro verkrijgbaar aan de kassa van Images. Daarna aan de kassa van het Grand Theatre.
Inschrijven: aanmelden via groningerfilmquiz@gmail.com of formulier in De Uitloper inleveren bij de kassa van Images.