nieuws

16 jul 2012, 11:11

Grote drukte verwacht op oostelijke ringweg vanaf volgende week

De provincie Groningen waarschuwt automobilisten er nu al vast voor dat het vanaf maandag 23 juli zeer druk kan worden op de oostelijke ringweg en dat er in ieder geval sprake zal zijn van verkeershinder.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf 23 juli tot medio oktober 2012 is er op de Oostelijke Ringweg in Groningen ter hoogte van Lewenborg een aanzienlijk gewijzigde verkeerssituatie. Doorgaand verkeer is mogelijk, maar slechts met twee rijstroken: één richting het zuiden (richting Euvelgunne) en één richting het noorden (richting Eemshaven). Bedrijven blijven goed bereikbaar. Voor fietsers en bussen gelden geen beperkingen.

Vanaf medio oktober zal de nieuwe verkeerssituatie in werking treden en zijn alle verkeersbewegingen weer mogelijk.

Fase 1, Lewenborgzijde
In fase 1, van 23 juli tot begin september, wordt gewerkt aan de Lewenborgzijde. De toegangsweg naar Lewenborg (Kluiverboom) is dan dicht. Het verkeer van en naar Lewenborg wordt omgeleid via de aansluiting Kardinge (busbaan Parkallee) en via de N360. De Akeleiweg (Ulgersmaborg) is grotendeels bereikbaar. Het is in deze periode niet mogelijk om:
• Vanuit de zuidelijke richting linksaf af te slaan richting Akeleiweg. Dit verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Beijum Noord.
• Komende vanaf de Akeleiweg linksaf te slaan richting het noorden of om over te steken naar de Kluiverboom. Dit verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Driebond.

 

 

 

 

 

 

 

 


Fase 2, Ulgersmaborgzijde
In fase 2, van begin september tot medio oktober, wordt gewerkt aan de Ulgersmaborgzijde. De toegangsweg naar Ulgersmaborg (Akeleiweg) is dan dicht. Het verkeer van en naar Ulgersmaborg wordt omgeleid via de aansluiting Kardinge (Kardingerweg en Pop Dijkemaweg). De Kluiverboom (Lewenborg) is grotendeels bereikbaar. Het is echter niet mogelijk om:

• vanaf de Kluiverboom linksaf te slaan richting het zuiden of om over te steken naar de Akeleiweg. Dit verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Kardinge (busbaan Parkallee).
• Komende vanuit de noordelijke richting om links af te slaan richting Kluiverboom. Dit verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Kardinge.(busbaan Parkallee).

Daarnaast is het voor beide fasen noodzakelijk om de oprit van de N360 op de Oostelijke ringweg richting het noorden (Eemshaven) stremmen. Dit in verband met de doorstroming en verkeersveiligheid van het verkeer op de Ringweg. Het verkeer wordt omgeleid via de aansluiting Driebond.

Meer informatie over de omleidingsroutes is te vinden op:

www.ringgroningen.nl