nieuws

29 jan 2009, 19:07

Grote campagne om samen met Stadjers opvolger Wallage te zoeken

De gemeenteraad wil de Groningse bevolking intensief betrekken bij een zoektocht naar een opvolger voor de de komende zomer vertrekkende burgemeester Jacques Wallage. Vanaf maandag 2februari komt darvoor een speciale website online: stadzoektburgemeester.nl. Daar kan iedereen tot en met 15 februari aangeven welke eigenschappen hij of zij belangrijk vindt voor de nieuwe burgemeester. Met een enquête, een speciale website en gesprekken met stadjers vraagt de gemeenteraad inwoners advies bij het opstellen van een profielschets voor de nieuwe burgemeester.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op stadzoektburgemeester.nl kunnen bezoekers een enquête invullen maar ook zelf eigenschappen toevoegen. Dit kan in tekst of door het uploaden een filmpje. De enquête wordt ook geplaatst in de Groninger Gezinsbode van 4 februari.


Groningen stelt hoge eisen aan een nieuwe burgemeester maar wat hebben stad en stadjers de kandidaten te bieden? Op de website kunnen bezoekers ook aangeven hoe de stad volgens hen de beste kandidaten kan verleiden om te solliciteren.


Fractievoorzitters op pad


Gedurende de campagneperiode gaan de raadsleden ook zelf op pad om stadjers naar hun mening te vragen. De fractievoorzitters uit de gemeenteraad vroegen deze week al verschillende bekende en onbekende Groningers naar hun mening. De meeste gesprekken zijn of worden gefilmd en zijn vanaf maandag te zien op stadzoektburgemeester.nl .


Campagnedag 7 februari


Op zaterdag 7 februari wordt een speciale campagnedag gehouden. De raadsleden zijn dan vanaf 11.00
uur te vinden op en rond de Grote Markt om stadjers te vragen naar hun mening. Ook bezoekt een deel van de raad per bus verschillende wijken en locaties in de stad.


Advies


De gemeenteraad gebruikt de adviezen van de stad bij het opstellen van de profielschets. Daarin staat wat voor burgemeester Groningen zoekt. De gemeenteraad hoopt de definitieve profielschets te kunnen vaststellen in de gemeenteraadsvergadering van 25 februari.