nieuws

29 jan 2009, 16:04

Grote brand verwoest winkels en woningen Musselkanaal

De grote brand die een deel van een winkelcentrum in Musselkanaal in Groningen verwoestte is onder controle. Dat meldt de brandweer. Volgens een woordvoerder zijn de twee winkels waar de brand begon compleet in de as gelegd. Ook de twee boven gelegen woningen heeft de brandweer niet kunnen redden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brand, die vanmorgen begon in één van de winkels, sloeg over naar bovengelegen woningen. Deze gingen totaal verloren. Ook twee panden aan de achterzijde van het complex, waar onder andere een praktijk voor fysiotherapie is gevestigd, zijn zeer zwaar beschadigd geraakt.

De brandweer hield er in eerste instantie rekening mee dat 175 bejaarde bewoners van een nabijgelegen seniorencomplex geëvacueerd zouden moeten worden. Dit bleek echter niet nodig te zijn.

Tijdens de brand was er sprake van hevige rookontwikkeling. De brandweer verrichtte metingen om de concentratie giftige stoffen te meten. Volgens de woordvoerder zijn er echter geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Wel adviseert de gemeente de groente uit omliggende moestuinen niet op te eten.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Als de brandweer klaar is met nablussen, zal de technische recherche met het onderzoek aanvangen.