nieuws

05 dec 2007, 12:12

Grote brand in ’t Zandt legt schuren in de as

Een zeer grote brand in het Groningse dorpje ’t Zandt heeft woensdagmiddag twee grote schuren in de as gelegd. Dat heeft de brandweer in Groningen woensdag gezegd. Of de brand opnieuw het werk is van de pyromaan die het dorp al enige tijd in zijn greep houdt, is nog niet bekend.(foto: Charles de Preter)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brand brak rond 11.30 uur in de nok van één van de schuren, die hoorde bij een woonboerderij. De brandweer kon niet voorkomen dat ook een naastgelegen schuur in vlammen op ging. Er zijn meerdere korpsen ingezet in de brand te bestrijden.


Volgens de brandweer hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Een onbekend aantal dieren kon tijdig worden gered. Omdat er asbest is vrijgekomen is de omgeving van de boerderij voor enkele dagen afgezet voor het verkeer. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Omdat het Groningse dorpje al enkele maanden geteisterd wordt door een pyromaan, heeft de politie in zijn zoektocht naar de dader inmiddels de hulp van het leger ingeroepen. Net buiten het dorp staan drie legervoertuigen die het dorp 's nachts met infraroodcamera's in de gaten houden.