Nieuws

Brand verwoest panden in binnenstad

Bij een grote brand in het centrum van Groningen zijn woensdagochtend drie panden zwaar beschadigd geraakt. Een van de panden werd volledig verwoest. Ongeveer veertig bewoners, waaronder veel studenten, werden geëvacueerd. Dat maakte de brandweer woensdag bekend. Bij een grote brand in het centrum van Groningen zijn woensdagochtend drie panden zwaar beschadigd geraakt. Een van de panden werd volledig verwoest. Ongeveer veertig bewoners, waaronder veel studenten, werden geëvacueerd. Dat maakte de brandweer woensdag bekend.


Leestijd: 1 minuut

Het vuur brak rond 7 uur uit op het dak van een slagerij in de Steentilstraat en sloeg over naar twee naastgelegen leegstaande panden. De brandweer liet het vuur gecontroleerd uitslaan om de brand vanuit een hoogwerker te kunnen bestrijden. Blussen van binnenuit was te gevaarlijk. Rond 11 uur werd het sein brandmeester gegeven.

Het pand waar de brand uitbrak is volledig verwoest. Ook in de andere twee panden is veel schade. De brandweer kon voorkomen dat ook een vierde pand in vlammen opging.

De veertig geëvacueerde bewoners zijn tijdelijk opgevangen in cultuurcentrum De Oosterpoort. Daar werden ze geïnformeerd over de verdere afwikkeling van de brand.