nieuws

19 jul 2009, 12:12

Grote brand in De Klinker Winschoten

In het oude theater De Klinker in Winschoten woedt sinds zondagochtend een grote brand. Dat meldde de Hulpverleningsdienst Groningen. De brandweer besloot een seniorenflat in de buurt uit voorzorg te ontruimen omdat die midden in de rook staat. Omwonenden is geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. Vijftig bewoners zijn naar een zalencentrum in de buurt gebracht. De verwachting is dat ze later op de dag kunnen terugkeren naar hun woningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gebouw stond op de nominatie gesloopt te worden. De sloop van een evenementenhal ernaast is enkele dagen geleden begonnen. Op de plek waar de gebouwen staan, moet een nieuw pand komen met daarin onder meer een theater en een bibliotheek.

Volgens een woordvoerder van de Hulpverleningsdienst staat het hele theater in brand. Bekeken wordt of de toneeltoren, waarin normaal gesproken de decors hangen, door een sloper omver kan worden getrokken, uit veiligheidsoverwegingen en om het vuur beter te kunnen bestrijden. De brandweer in Winschoten heeft hulp gekregen van korpsen uit de omgeving. Er zijn geen gewonden gevallen.