nieuws

18 apr 2009, 10:10

Grote brand bij autobedrijf in Farmsum

Bij autobedrijf Century aan de Rondeboslaan in Farmsum heeft gisteren een grote brand gewoed. Omstreeks half vijf zaterdagochtend zag de politie rook uit het middengedeelte van het pand komen. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al uit het pand en stonden de showroom en werkplaats vol zwarte rook.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vuurhaard was volgens de brandweer lastig te bereiken. Vanwege de aanwezigheid van gasflessen had de veiligheid van de hulpverleners de hoogste prioriteit. Het vuur werd daarom van buitenaf bestreden. Rond half zeven kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De brandweer verwacht nog enige tijd nodig te hebben voor nabluswerkzaamheden.

De schade aan het gebouw is zeer groot. Het middengedeelte, waarin een kantoor, archief, magazijn en de bedrijfskantine zat, is door het vuur verwoest. De werkplaats en de showroom liepen enorme rook- en waterschade op. In de werkplaats stonden auto's van klanten en gereedschap. In de showroom stonden nieuwe auto's. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.