Nieuws

Grote belangstelling voor speciale VWO-examentraining aan RUG

Er is een grote interesse voor een bijzondere examentraining in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen biedt voor het zevende achtereenvolgende jaar leerlingen uit 6 VWO met wiskunde A, wiskunde B, wiskunde C, natuurkunde, scheikunde, biologie, economie of management en organisatie een examentraining aan. In drie dagen worden leerlingen klaargestoomd voor het betreffende VWO examen. Er is een grote interesse voor een bijzondere examentraining in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen biedt voor het zevende achtereenvolgende jaar leerlingen uit 6 VWO met wiskunde A, wiskunde B, wiskunde C, natuurkunde, scheikunde, biologie, economie of management en organisatie een examentraining aan. In drie dagen worden leerlingen klaargestoomd voor het betreffende VWO examen.


Leestijd: 1 minuut

Er blijkt onverminderd veel interesse in de examentraining te zijn. Sinds de opening van de inschrijving in januari, hebben zich al ruim 500 leerlingen uit het hele land aangemeld. Er zijn daardoor nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Voor het eerst wordt dit jaar ook een eendaagse training voor het vak Engels aangeboden.

Soms ligt het verschil tussen slagen en zakken en ingeloot of uitgeloot te worden niet zover uit elkaar. Dan kan die extra inspanning net het verschil maken. Om leerlingen te helpen bij die extra inspanning, organiseert de Rijksuniversiteit Groningen voor de zevende maal een (her)examentraining voor leerlingen in 6 VWO met wiskunde A, wiskunde B, wiskunde C, natuurkunde, scheikunde, biologie, economie, management en organisatie, of Engels. Tussen 2006 en 2011 hebben ruim 2500 leerlingen deelgenomen aan de (her)examentraining VWO en de overgrote meerderheid gaf aan dat de examentraining een positieve invloed had op het resultaat.

De driedaagse training kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld 18 leerlingen) is er per 6 leerlingen 1 docent aanwezig. Er wordt gewerkt aan de hand van zeer goed gewaardeerde, door de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelde syllabi. In ieder blok van een trainingsdag geeft een docent uitleg over een onderwerp, waarna leerlingen onder begeleiding aan het werk gaan met relevante oefen- en examenopgaven. Daarnaast kunnen leerlingen buiten de cursusdagen ook online vragen stellen aan de docenten via de elektronische leeromgeving Nestor.