nieuws

28 feb 2002, 00:12

Grote belangstelling voor kunst- en cultuurworkshops in Winsum (18 febr)

Het initiatief van het Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen: kunst- en cultuurworkshops in de gemeeente Winsum blijkt succesvol. 250 Kinderen hebben zich aangemeld voor deze workshops. De organisatie is uiterst tevreden met dit aantal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De workshops gaan maandag van start in Baflo. Burgemeester Dees geeft om 10.00 uur het officiƫle startsein. De workshops worden tot en met vrijdag 22 februari gehouden op verschillende locaties in de gemeente Winsum.
Op vrijdag 22 februari wordt er een presentatie gehouden in het gemeentehuis Winsum, waarin de resultaten van de workshops te zien zijn. Om 19.00 uur opent burgemeester Dees de presentatie.
De workshops zijn op allerlei gebieden zoals drama, dans, zang, muziek en beeldende kunst. Het thema "dier" staat in al deze workshops centraal. De workshops worden gegeven door professionele kunstenaars. Door workshops voor kinderen te organiseren, wil het Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen kinderen in hun eigen omgeving kennis laten maken met activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Na De Marne zullen ook in de andere deelnemende gemeenten (Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer en Winsum) workshops voor kinderen worden gegeven.