nieuws

11 sep 2008, 09:09

Grootscheepse treinrampoefening in Groningen

In Groningen vindt volgende week een grote treinrampoefening plaats. Dat heeft de hulpverleningsdienst Groningen donderdag laten weten. Op het spoor nabij het centrum van de stad wordt een grootschalige treinramp nagespeeld. De oefening is georganiseerd door de hulpverleningsdiensten en ProRail en zal vijf dagen in beslag nemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Doel van de oefening is om zo realistisch mogelijk een rampscenario na te bootsen voor medewerkers van de hulpverleningsdienst en de politie. De hele week vinden er kleinschalige oefeningen plaats. Donderdagavond wordt er een grootschalige treinramp nagespeeld waarbij een treinstel en tientallen slachtoffers betrokken zijn.

De oefening vindt plaats op een ongebruikt spoor vlak naast de Niemijer-fabriek. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken zijn omwonenden geïnformeerd en wordt het verkeer tijdelijk omgeleid. Ook zal een buslijn een blokje omrijden vanwege de oefening.

Volgens een woordvoerder van de hulpverleningsdienst wordt de oefening zo goed mogelijk uit het zicht gehouden om opstoppingen van nieuwsgierige omstanders te voorkomen. Ook geldt er een speciale veiligheidsinstructie voor de deelnemers om ongelukken met langsrijdende treinen te voorkomen.