nieuws

12 jul 2002, 00:12

Grootschalige jacht naar Lotto-miljonair Zuidwolde

De Lotto gaat donderdag in het Drentse plaatsje Zuidwolde op zoek naar de winnaar van de jackpot van 6,5 miljoen euro die afgelopen weekeinde is gevallen. De winnaar moet volgens de Lotto in of uit de omgeving van Zuidwolde komen, maar de man of de vrouw heeft zich nog niet gemeld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een woordvoerster van de Lotto liet donderdagmorgen weten dat vanaf 11.30 uur de grote zoekactie in Zuidwolde losbarst. Dat gebeurt bij kantoorboekhandel Dick Spijkerman, waar het winnende lot is gekocht. Locoburgemeester F. Wemmenhove van de gemeente De Wolden snijdt daar om 11.30 uur een grote taart aan, waar 120 mensen van kunnen mee-eten.
De Lotto laat door het Drentse dorp ook een auto met megafoon rondrijden in een poging de winnaar te achterhalen. Bovendien gaan er twee medewerkers met zogenoemde promobikes door de straten. De fietsers dragen sandwichborden met de mededeling dat de potentiƫle multimiljonair zich kan melden. Ook hangt de Lotto in het dorp posters op om duidelijk te maken dat het winnende lot zich waarschijnlijk ergens in Zuidwolde bevindt.
De woordvoerster noemt het een groot geluk dat donderdag toevallig ook de jaarlijkse braderie van Zuidwolde plaatsvindt, zodat er veel mensen op straat zijn. Iedereen die de braderie bezoekt, maakt kans op gratis loten, zo beloofde de woordvoerster, ook als de winnaar zich al meldt voordat de zoekactie begint. Het gebeurt wel vaker dat de winnaar van een grote prijs zich niet direct meldt. Zo zocht de Staatsloterij in de zomer van 2000 een week naar iemand die 7,9 miljoen gulden had gewonnen. Het bleek dat de eigenaar van het winnende lot door een fout van de verkoper slechts 25 gulden uitgekeerd had gekregen. De Staatsloterij pakte het toen met onder meer juristen en bedrijfsrecherche een stuk minder spectaculair aan dan de Lotto.