nieuws

16 nov 2011, 21:09

Grootschalig en spectaculair afscheid oostwand Grote Markt Groningen

Vrijdag 2 december 2011 om 21.00 uur neemt de stad Groningen met het evenement ‘Ode aan de Oostwand’ afscheid van de Oostzijde Grote Markt. Op het programma staan onder andere een mediashow over de historie en toekomst van dit deel van de Grote Markt, optredens van Groninger topacts, een vuurwerkshow

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

en aansluitend open huis bij Vindicat. Wethouder Ton Schroor opent ’s avonds het evenement. De presentatie is in handen van stadshistoricus Beno Hofman. De line-up van artiesten zal bekend geworden gemaakt op 23 november a.s.

Ode aan de Oostwand


Dit evenement staat stil bij de oostwand van de Grote Markt, die stap voor stap gesloopt en opnieuw gebouwd gaat worden. Eerst gaan vanaf eind december de panden van VVV en Friesland tegen de vlakte om plaats te maken voor de nieuwbouw van studentensociëteit Vindicat. Een bijzonder en historisch moment dat een gepast afscheid verdient. Bedenker van het spektakel is Chris Garrit. Het evenement is een unieke samenwerking tussen Stichting Muziek over Groningen, de gemeente Groningen, Marketing Groningen, het Groninger Forum en Vindicat atque Polit.

Groningen vernieuwt


Onder de noemer ‘Groningen vernieuwt’ werkt de stad aan een impuls voor de binnenstad en een verbeterde bereikbaarheid. Het oostelijk deel van de Grote Markt is toe aan een grote opknapbeurt. De bouw van een nieuwe Oostwand op de vooroorlogse plek geeft het plein van de Grote Markt meer beslotenheid en intimiteit.

De komst van het Groninger Forum áchter de oostwand belooft de binnenstad een nieuwe publiekstrekker te geven. En met de komst van de RegioTram wil de gemeente de dreigende onbereikbaarheid van de binnenstad keren. Een evenementen- en gastvrijheidsprogramma, onder regie van Marketing Groningen, moet er voor zorgen dat de binnenstad gedurende de bouwperiode aantrekkelijk blijft voor bewoners en bezoekers.