nieuws

07 dec 2001, 00:12

Groots Kerstconcert voor ouderen op 8 december in Martiniplaza

Zaterdag 8 december a.s. organiseert de Federatie Groninger Muziek Corpsen (FGMC) voor de 14e keer het Kerstconcert voor ouderen in Martiniplaza. Door subsidies en giften en de medewerking van vele vrijwilligers is het concert gratis toegankelijk. Er worden 3500 bezoekers uit stad en provincie Groningen verwacht. Helaas zijn er geen kaarten meer beschikbaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Federatie Groninger Muziek Corpsen is een overkoepeling van de belangenbehartiging van 18 Groninger muziekverenigingen. Al 13 jaar heeft de FGMC een Kerstconcert voor ouderen georganiseerd. Voor het eerst heeft de organisatie de beschikking over een grotere zaal, namelijk de nieuwe Middenhal (topsporthal). Daarom zijn nu, naast de ouderen in de stad Groningen, ook ouderen uit de provincie Groningen uitgenodigd voor het concert. Daarop hebben zo’n 3500 mensen gereageerd. Een deel van hen wordt gratis met bussen vervoerd.
Programma Het programma wordt traditiegetrouw gevormd door muziekverenigingen uit de stad Groningen, die bij de FGMC zijn aangesloten, aangevuld met koren uit stad of provincie. Deze verenigingen werken tegen een kleine vergoeding mee aan het concert. Aan het programma werken dit jaar mee: * Chr. Muziekgezelschap ‘De Bazuin’ uit Groningen, * Fanfare Orkest CWO uit Groningen, * Chr. Harmoniegezelschap ‘Patrimonium’ uit Groningen met solotrompettist Ido Jan Stalman, * Regionale Opera- en Operettevereniging ’Omlandia’ uit Warffum en * Groninger Christelijk Mannenkoor ‘Albatros’ uit Pekela. De presentatie is in handen van Trudy van Bruggen.
Vrijwilligers De organisatie wordt gesteund door vele vrijwilligers, waaronder het Rode Kruis, buschauffeurs van Arriva en leden van aangesloten muziekverenigingen. Gratis Het concert is gratis toegankelijk dankzij subsidie van de gemeente en de provincie Groningen en het Prins Bernhard Cultuurfonds en giften van diverse organisaties en bedrijven.