nieuws

01 jul 2002, 00:12

Grootbeeld voor thuisblijvende FC Groningen supporters

Supporters van FC Groningen hoeven in de toekomst niet meer achter hun favorieten aan te reizen bij uit-wedstrijden. RTV Noord heeft namelijk het plan gelanceerd om in het nieuw te bouwen stadion, de Euroborg, een superscherm te plaatsen. Daar kunnen ze hun voetbalhelden tijdens een live-uitzending dan bij uitwedstrijden aanmoedigen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het plan van RTV Noord staat vermeld in het ledenblad van de CDA-afdeling stad Groningen. Daarin maakt directeur hoofdredacteur Roel Dijkhuis melding van het initiatief met het grootbeeld-scherm. Voor RTV Noord is dat makkelijk te realiseren omdat deze omroep ook naar de omgeving van de Euroborg gaat verhuizen.
Onduidelijk is nog wanneer de supporters via het grote scherm hun favorieten kunnen volgen, want het definitieve ontwerp voor het stadion is er nog steeds niet. Maar als de bouw inderdaad doorgaat en het stadion af is, dan wil RTV Noor zo snel mogelijk beginnen. Voor het financieel noodlijdende RTV Noord vormt het wellicht ook een mooie nieuwe inkomstenbron.