nieuws

08 jul 2010, 16:04

Groot WK-scherm op Drafbaan

De finale tussen Nederland en Spanje aanstaande zondag is hoogstwaarschijnlijk te volgen op een groot tv-scherm op de Drafbaan in het Stadspark. In het centrum van de stad komt definitief geen groot beeldscherm, zo meldde burgemeester Rehwinkel donderdagmiddag op een speciaal ingelaste persconferentie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de Drafbaan stond voor dit weekend al een Ridderevenement gepland. De organisatie hiervan heeft laten weten eventueel plaats te willen maken voor een of meerdere megaschermen.

Volgens de politie is plaatsing van megaschermen in de binnenstad geen optie omdat de veiligheid van de bezoekers dan niet kan worden gegarandeerd. ,,Bij een incident zoals tijdens Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam kan het publiek op de Grote Markt geen kant op”, zo liet districtchef Monique Pennings van de politie weten. ,,Het publiek zou massaal in de verdrukking kunnen komen met dodelijke slachtoffers als gevolg.”

Zowel in de stad als in de provincie worden zondag tal van extra agenten ingezet. In de binnenstad van Groningen geldt bovendien een glasverbod, wat betekent dat er alleen plastic bekertjes in omloop zullen zijn. Om een verkeerschaos te voorkomen, wordt de binnenstad afgesloten voor alle verkeer. Ook bussen zullen moeten omrijden.