nieuws

16 jun 2008, 09:09

Groot tekort aan pleeggezinnen in Groningen; tientallen kinderen “in de wachtrij”

In de provincie Groningen is een grote behoefte aan pleegouders. Daardoor wachten op dit moment tientallen kinderen op een geschikte plek in een pleeggezin. Daarom is er een campagne van start gegaan om pleegouders te zoeken, met name voor jongere kinderen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De campagne is een initiatief van de Base Groep in Groningen, dat zich richt op jeugdzorg inde provincie Groningen. ‘Base Groep zoekt pleegouders met pit!’, is het motto van de campagne.


Met de campagne probeert de Base Groep, zorg voor jeugd, haar bestand met pleeggezinnen uit te breiden. Het laatste jaar komen er veel meer aanvragen binnen voor jongere kinderen. Daarvoor zoekt de Base Groep gezinnen die zich voor langere tijd over de kinderen willen ontfermen.

De Base Groep beschikt op dit moment wel over aspirant pleeggezinnen, maar die passen net weer niet bij de kinderen die nu een plekje zoeken. Het is altijd zoeken naar de juiste match, laat een woordvoerder weten. “De psychiatrische problematiek onder de jongeren neemt steeds toe. Vandaar dat de Base Groep ouders zoekt, die stevig in hun schoenen staan. Pleegouders met pit!!
Pleegouders zien een kind opbloeien in hun gezin. Dat is fantastisch om te zien en dat is ook waar de pleegouders het voor doen!"

Voor meer informatie:www.base-groep.nl of bel met 050-5239400.