nieuws

01 nov 2002, 00:12

Groningse wiskundige neemt deel aan wielerronde Burkina Faso

De Groningse wiskundige Maint Berkenbosch (25) is een van de drie Nederlandse deelnemers aan de Ronde van Burkina Faso, een spectaculaire wielerronde. De wedstrijd start woensdag in de hoofdstad Ouagadougou en zal tot en met 10 november duren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er rijden zo’n tien Afrikaanse ploegen mee en zes Europese. De renners leggen in die dagen rond de 1200 kilometer af. De renners zijn lid van de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen en rijden in Afrika als gastrijder bij het internationale Marco Polo Cycling Team. De laatste paar jaar is veel nieuw materiaal naar Afrika geëxporteerd. Het evenement leeft enorm in het land. Er is ook veel belangstelling van vooral de Franse media. Het spektakel wordt deels georganiseerd door de organisatie van de Tour de France.
Berkenbosch is in gezelschap van econoom Folkert de Haan. De Nederlanders hebben een taxi gehuurd die als volgwagen dient en bovendien een extra busje. De renner is assistent-in-opleiding bij de afdeling Wiskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveert uiterlijk begin 2004. Naast zijn talenten als wiskundige is hij vooral een goede tijdrijder. Daardoor is de verwachting dat hij het goed zou kunnen doen tijdens onder meer de proloog, een tijdrit.