nieuws

25 nov 2002, 00:12

Groningse winkeliers verjagen Kerstman met Sinterklaas-etalages

De Kerstman in Groningen is op z’n retour. Enkele jaren geleden nog stonden er begin november al tal van Kerstversieringen in de Groningse etalages. Maar dankzij een actie van Groningse winkeliers op initief van wethouder K. Schuiling is Sinterklaas weer bezig aan een come-back.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze winkeliers, verenigd in de Groningen City Club, vonden het jammer dat de typsich Nederlandse Sinterklaas-traditie verloren dreigde te gaan. Daarom organiseerden ze drie jaar geleden voor het eerst een Sinterklaas-etalagewedsttrijd. Inmiddels nemen steeds meer ondernemers deel aan die wedstrijd, waardoor tal van etalages in de laatste weken van november weer helemaal in het teken staan van Sinterklaas.
De Groningse winkel Riemer & Walinga Boekverkopers in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat heeft dit jaar de eerste prijs gewonnen voor deze wedstrijd van de mooiste Sinterklaasetalage in de Groninger binnenstad.
De etalagewedstrijd werd dit jaar voor de derde maal gehouden. Het initiatief werd genomen door wethouder Schuiling, die een ‘kerstvrije’ binnenstad tot 6 december voorstaat. De Groningen City Club, de vereniging van binnenstadsondernemers, organiseert de etalagewedstrijd. Zowel ondernemers als het winkelend publiek reageren zeer enthousiast, zegt een woordvoerder.
De prijzen worden woensdagmiddag 27 november uitgereikt door wethouder Koen Schuiling. Behalve de Sinterklaas Award, een wisselbeker, krijgt de winnaar een speciaal voor deze gelegenheid door de Groninger kunstenaar Tim Blaauw gemaakte ‘Gouden Mijter’.