nieuws

29 aug 2008, 11:11

Groningse VVD: ‘Oranje Nassau dan maar naar de Euroborg?’

‘Als FC Groningen een nieuw stadion zou willen, dan kunnen we toch moeilijk Oranje Nassau in de dan vrij gekomen Euroborg laten spelen?’ Dat zegt VVD fractievoorzitter Betty de Boer naar aanleiding van in Groningen oplaaiende discussies over een nieuw stadion voor FC Groningen. Directeur Hans Nijland van FC Groningen liet onlangs weten ook een onderzoek te doen naar een nieuw stadion voor FC Groningen. Maar de VVD fractievoorzitter laat in haar DSG-weblog weten de kans op een nieuw stadion praktisch nul te vinden. De Boer:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


“Algemeen Directeur Hans Nijland van FC Groningen is een man met ambitie. Ruim twee jaar na de opening van de Euroborg is hij met de club alweer aan het nadenken over de toekomst. In het Algemeen Dagblad wordt gesteld dat de Euroborg technisch kan worden uitgebreid tot 35000 plaatsen, maar gevreesd wordt dat dat geen goede investering zal zijn. Daarom wordt nagedacht over de bouw van een nieuw stadion. ‘

‘De gemeente Groningen wil daar vast wel aan meewerken als de FC komt met een plan waar de gemeente financieel niet aan hoeft bij te dragen, want we blijven wel zitten met een stadion op het Europapark waar we Oranje Nassau waarschijnlijk niet in laten spelen. De ChristenUnie kijkt uit naar dit plan, maar we achten de kans van slagen nauwelijks groter dan nul. De heer Nijland zou toch moeten weten met hoeveel moeite dit stadion tot stand is gekomen. Het lijkt me dat uit het oogpunt van duurzaamheid (zuinig zijn op onze schepping) dergelijke plannen bij het huidige college ook geen kans maken’ .

www.dsg.nl