nieuws

05 jul 2000, 00:12

Groningse vrouwen maken E-zine: Hollandse Juffers

Groningse vrouwen zijn betrokken bij een nieuw cultureel vrouwenblad dat gemaakt wordt voor email.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Slash Bitch is een e-zine voor kunst en cultuur in de meest brede zin van het woord. De artikelen verschillen totaal van stijl, lengte en aard, maar hebben altijd een link met het overkoepelende thema. In de voetsporen van het tijdschrift Forum geldt de persoonlijkheid van de verschillende auteurs als eerste en laatste criterium.
De redactie van Slash Bitch bestaat uit acht vrouwen: Petra van der Meer (theater en design), Evelyn Koopmans (muziek), Moniek Baars (new age), Annegreeth Lameyer (literatuur en media), Janneke Louwerse (film), Sandra Schuiten (literatuur) en Hanneke Huls (beeldende kunst en design). Daarnaast is er ruimte voor gastschrijvers. De vormgeving is van Ingrid Reynders en de technische afwerking wordt verzorgd door Pjotr Wiese.
edere drie maanden verschijnt er een nieuwe Slash Bitch op het net. Nu is nog het nulnummer Hollandse Juffers te zien. Vanaf 9 juli staat het eerste nummer met als thema Vakantie op de site. Oude artikelen worden opgeslagen in een aan de site gekoppeld archief.